Послание за следващите поколения на Добрич остави на юбилея си детска ясла „Пролет“

17:58, 22 мар 16 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Послание към бъдещото поколение бе зазидано в сградата на детска ясла „Пролет“ в Добрич на днешния й 40-и рожден ден. С много красота, топлина, обич и професионализъм, с които екипът на детското заведение се грижи всеки ден за своите възпитаници, бе подготвен и празничният спектакъл “Пролетна забава“. Малчуганите впечатлиха с прекрасните си сценични костюми и красиви и вдъхновяващи танци на патета, жабки, костенурчета и маймунки. Те заслужиха и бурните овации на публиката от малки и големи гости.  Сред тях бяха кметът Йордан Йорданов, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, общински съветници, зам.-кметът д-р Емилия Баева. В празничната зала бяха всички работили в детската ясла през годините, приятели, родители, както и много пораснали деца на ДЯ „Пролет“, които вече са в бизнеса и помагат за нейното прозъфтяване.

Директорът на детското заведение Кина Драгнева посочи, че детска ясла „Пролет“ успя да запази своя специфичен облик на водеща, по която се равняват всички и това изпълва екипа с основателна гордост. „Ние, чиито съдби бяха и продължават да са свързани с детската ясла, имаме основание да кажем, че тя е наша съдба, наша орис. „Тази година отбелязваме 40-годишнината от създаването на детската ясла – едно модерно детско заведение, което през последните години придоби собствен профил и завиден авторитет. С вяра и надежда за по-добро бъдеще за децата на град Добрич“, се казва в посланието към поколенията.

Кина Драгнева благодари на екипа на детското заведение за техния професионализъм, за това, че са оставили частица от себе си, на родителите за това, че са избрали детска ясла „Пролет“ за да й поверят най-скъпото си.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов честити рождения ден на целия екип на детска ясла „Пролет“, които дават всичко от себе си, за да се грижат за най-скъпото ни, за нашето бъдеще, а именно – нашите деца. „Продължавайте да правите това с силата, големия ентусиазъм, големия хъс, който имате. Ние винаги сме зад вас и в лицето на Общината ще срещнете само подкрепа, за да продължавате да се развивате“, каза още той.

Общината подари конвектомат за юбилея на детското заведение, с който малчуганите да се хранят с още по-вкусна и здравословна храна.

Кметът връчи на Кина Драгнева приз „40 години детска ясла „Пролет“ с пожеланието годините да се удвоят. Той отличи с плакети педагога Снежанка Алексиева и медицинската сестра Пламена Лазарова.

Водосвет за здраве отслужи отец Мирослав Енчев. Празникът завърши с огромна торта и много подаръци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама