Повдигнаха обвинение на рецидивист, пребил дядо в дома му

18:27, 22 мар 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Карлово привлече като обвиняем 35-годишният Минко Христов от с. Христо Даново, който нахлу в дома на 79-годишен свой съселянин, опита се да го ограби и го преби.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, на 20 март т.г. след 17.30 ч. Минко влязъл в къщата на Атъф Ибрямов, който в момента не бил у дома. Малко по-късно пенсионерът се върнал и намерил в една от стаите Христов. Възрастният мъж го попитал какво прави в къщата му, след което бил ударен от Минко Христов два пъти с юмрук в главата.

На пострадалия е оказана медицинска помощ. Обвиняемият се е укрил, но е бил открит от полицията на 21 март. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Минко Христов до момента е осъждан два пъти. Първата присъда е от 2003 г. за кражба, а втората е от 2012 г. за грабеж, за който му е било наложено наказание от две години лишаване от свобода условно с четири години изпитателен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама