Харманлийка от Брюксел: Имах късмет, какъвто други нямаха

18:59, 22 мар 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5 минути спасяват харманлийката Тонка Маргаритова от смърт днес в Брюксел. Жената, която от две години е детегледачка в сърцето на Европа е пътувала с метрото, но се качила в предния влак преди да станат терористичните актове и да се окървави белгийската столица.

„Жива и здрава съм! Благодаря на господ,че успях да хвана предния метро влак. Разбрах,че нещо е станало чак когато слязох на моята спирка по суматохата . В последствие научих,че само 4-5 мин.са ме делили от ужаса,от катастрофата и може би от смъртта”, разказва Маргаритова, която също е слязла на метростанция Малбек. „Аз имах късмет,но не и другите които са пътували след мен. В този час пътуват предимно ученици, деца с родителите си, работещи, допълва още тя.

Маргаритова е убедена, че остава в Белгия, където е и една от дъщерите й. В момента Дора Маргаритова е в България, но в края на месеца ще пътува за Брюксел, където живее. И тя като майка си твърди, че не се страхува и че няма да отмени самолетната си резервация.

Другата дъщеря на Тонка – Светлана живее в Харманли. „Цяла сутрин се опитвах да се свържа с майка си в Брюксел. Имаха проблем с мобилните връзки. Няколко часа не знаех къде е, какво се е случило с нея. А знам много добре, че всяка сутрин води детенцето, за което се грижи до училище с метрото и минава по няколко пъти на ден през метростанцията „Малбек“, където се случи трагедията тази сутрин”, разказа за Topnovini.bg Светлана. Успява да се чуе едва на обяд. Казва, че е изживяла истински ужас, докато да чуе майка си. Издирвала е дори със съобщения във Фейсбук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама