Издирват посегнали с кола на полицаи от Хасково, задържаха кривополската група /снимки/

19:38, 22 мар 16 25 768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко души, които в петък вечерта са тръгнали с автомобил да газят хасковски криминалисти се издирват. Това стана ясно днес в Районен съд Хасково, когато бе гледана мярката за неотклонение на бандата от село Криво поле. В петък вечерта криминалисти от Хасково атакуваха селскостопански постройки в Криво поле. Намериха близо 1 кг амфетамин и 20 нелегално преминали границата ни от Ирак, Сирия и Йемен. От МВР съобщиха, че при операцията е имало автомобил, чийто шофьор е тръгнал срещу полицаите, а те са отговорили със стрелба.

Днес стана ясно обаче, че те са избягали. Topnovini.bg научи, че единият от издирваните е Стилян Кавръков.

В ареста след акцията попаднаха Мустафа Осман от харманлийското село Шишманово, Фердун Феим от Хасково, Кирил Диреков от Харманли по-известен с прякора – Чоко и Боню Бонев.

За всички тях прокуратурата поиска мярка за неотклонение – задържане под стража. Защитниците пък настояха за по-лека мярка. По време на съдебното заседание в Районен съд Хасково стана ясно, че групата е била наблюдавана от миналата година.

В определението си съдия Мартин Кючуков посочи осъжданията на обвинените. Оказва се, че Кирил и Фердун са със 7 присъди, Мустафа има 2 присъди, а Боню е с 13 присъди.

Повечето от тях са осъждани за престъпления свързани с нелегални бежанци. Topnovini.bg  научи, че Боню Бонев в досието си има присъда за едро хулиганство проявено срещу полицай. Той е участвал в група за рекет, твърдят запознати. В един от случаите в село Малево той е псувал полицай и е скъсал пагоните на униформения.

Според Районен съд Хасково и за четиримата е налице реална опасност да се укрият или да извършат ново престъпление. Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама