Идентифицирани са атентаторите в Брюксел – двама са мъртви, трети се издирва

20:32, 22 мар 16 / Свят 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията идентифицира тримата заподозрени за терористичната атака в Белгия. Предполага се, че той е успял да избяга, докато другите двама са се взривили, съобщи федералният прокурор Фредерик ван Льов, предаде АФП.

Белгийската полиция поиска помощ от хората за идентифициране на мъж, заподозрян като извършител на нападението на летището, предаде ДПА.

Полицията разпространи снимка от камера за видеонаблюдение, на която се вижда мъж с очила, черна шапка и бяло яке, който бута количка за багаж с черна пътническа чанта.

Всеки, който разпознае мъжа, е помолен да се свърже с полицията. Самоличността му ще бъде запазена в тайна.

Фредерик ван Льов заяви, че антитерористични операции и претърсвания се извършват из цяла Белгия, но е важно да не се разкриват точните места.

Според него все още е рано да се говори за връзка между атентатите в Париж и тези в Брюксел.

Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за атентатите в Брюксел в изявление, публикувано онлайн на арабски и на френски, предаде Франс прес. 

"Тайна клетка на войници на халифата удари кръстоносна Белгия", се казва в текста, в който "Ислямска държава" обвинява Белгия, че "безспирно се бори срещу исляма и мюсюлманите". "Обещаваме на кръстоносците, съюзили се срещу "Ислямска държава", че ще изпитат черни дни в отговор на агресията си срещу "Ислямска държава", заявява още джихадистката групировка, цитирана от Ройтерс.

При днешните атентати в Брюксел загинаха най-малко 30 души, ранените са над 200.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама