Роден в Айтос свещеник от Сунгурларе стана архиерейски наместник в Ямбол

20:45, 22 мар 16 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Архимандрит Димитрий ще бъде архиерейски наместник на Ямболска духовна околия. Това е решил Епархийският съвет, съобщиха от Сливенската митрополия. Решението е във връзка с неочакваната кончина на досегашния архиерейски наместник Ставрофорен Свещеноиконом Панайот Чакъров. Очаква се решението да бъде утвърдено от Сливенския митрополит Иоаникий.

Архимандрит Димитрий, чието рождено име е Димитър Стоянов Драганов, е роден на 23 февруари 1970 г. в Айтос, но живее в Сунгурларе. През 1988 г. завършва средно училище по корабостроене в Бургас. В 1996 г. изкарва двугодишния паралелен курс в Софийската духовна семинария, където е приет по препоръка именно на починалия досегашен архиерейски наместник на Ямболска духовна околия ставрофорен свещеноиконом Панайот Чакъров.

Димитрий приема монашеско пострижение на 18 юни 1999 г. и в същата година е назначен за енорийски свещеник в Сунгурларе. През 2006 г. се дипломира във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, специалност „Богословие”. Отличен е със сан "Архимандрит" на 11 март 2007 г. От октомври 2014 г. влиза в състава на Епархийския съвет при Сливенската митрополия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама