Започват масови проверки на собствениците на домашни кучета в Пловдив

20:55, 22 мар 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масови проверки на собствениците на домашни любимци в „Южен“  започва от утре по разпореждане на районният кмет Борислав Инчев. Проверките се извършват във връзка с постъпили множество сигнали от граждани и са във връзка с наближаващия краен срок за пререгистрация на домашните любимци - 31 март.

Проверките ще бъдат извършени съвместно със служители от I РУП – Пловдив и служители на ОП „Общинска охрана“, като ще се следи основно за спазването на Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и котки, и регламентиране отглеждането на домашни кучета и котки на територията на Община Пловдив.  Задължително е  собственикът на куче  да събира и изхвърля в съдовете за отпадъци екскрементите му.

Животните трябва да се разхождат  с нашийник и повод, а кучетата от  агресивните породи с намордник.  Всеки собственик на куче в срок от 7 работни дни след издаване на ветеринарно медицински паспорт на кучето, подава декларация по образец за притежание на куче в районната администрация по местоживеене. Първоначално проверките ще бъдат с предупредителен характер, после пловдивчани ще бъдат санкционирани.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама