Бойко Борисов и Димитър Бербатов наградиха „Достойните българи“

21:39, 22 мар 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов и българският футболист Димитър Бербатов наградиха над 45 достойни българи, като част от инициативата „Достойни българи“. Тя се провежда за 14-ти пореден път и е под егидата на БНТ и в. „24 часа“.

Борисов връчи награда на 15-годишната Мария Стилова от Стара Загора, която спаси живота на тролейбусен шофьор  на церемонията за награждаване на "Достойните българи".

Премиерът разкри, че сутринта са обмисляли да отменят церемонията "Достойните българи", но са сметнали, че тези награди са "тържество на добротворците. "Това не е празненство. Ние трябва да покажем, че сме единни и има много достойни българи, които трябва да бъдат още по-бдителни", заяви той.

"За мен е чест да бъда сред добротворците на България! На фона на всичко случващо се в момента по света, дори и днес, вие сте един светъл лъч сред нас. С делата ви и животите, които спасявате ни показвате, че доброто винаги ще го има. Злото може да надделее само, когато добрите хора не правят нищо. А в случая вие правите много. И затова за мен не сте обикновени хора, вие сте необикновени. Вие сте супергерои и ви благодаря, че ви има". Това заяви седемкратният футболист №1 на България и първият българин голмайстор на английската Висша лига Димитър Бербатов.

"Чета за достойните българи и си представям супергерои. Замислям се - дали аз бих могъл да направя такива неща... Ако има възможност, бих искал някой път да връча награда на някой от достойните българи. Ще се чувствам горд да наградя такъв човек", каза футболистът.

Той награди 39-годишния пловдивчанин Георги Божиков, който на 6 септември 2015 г. влезе в горяща барака в двора на Професионалната гимназия по строителни технологии в Пловдив, тъй като забелязал, че в нея има човек. Божиков изкъртил прозореца с решетката и измъкнал навън мъжа, малко преди гредоредът да рухне над главите им. Божиков бе удостоен с почетен медал на МВР, 1000 лв. и плакет от общината за спасен живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама