Бисер Миланов бе оправдан от съда по делото за закана за убийство

23:27, 22 мар 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По едно от делата си Бисер Миланов чу днес от Софийски градски съд (СГС) "невиновен" по обвинението в закана за убийство.

През юли 2013 г. според обвинението той се е заканил в убийство на Боряна Георгиева по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски в градинката до Народното събрание.

Думите, които използвал Миланов, били "ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата". Според прокуратурата заканата е възбудила основателен страх у Георгиева.

Държавното обвинение поиска 1.5 години затвор за подсъдимия, тъй като е бил осъждан нееднократно. Самият Бисер Миланов заяви пред съда, че иска оправдателна присъда, тъй като не бил извършил каквото и да е престъпление.

Съдът отмени и паричната гаранция на Миланов, а разноските по делото присъди на държавата.

Миланов има седем присъди, част от които ефективни. Той стана известен като контрапротестиращ около протестите през лятото на 2013 г. по повод назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

В четвъртък СРС ще заседава по друго дело срещу Бисер Миланов. В обвинителния акт се твърди, че през януари 2014 г. Миланов е извършил две хулигански деяния. Според прокуратурата Миланов е отскубнал часовника на телевизионен оператор, като се обърнал към него с думите: "Аре престани да ме снимаш с тая камера... мухльо... боклук."

Миланов крещял обидни изрази и заплашвал телевизионният екип с "ще си платите, ще видите". След това изтръгнал микрофона от ръката на репортерката, като я блъснал в раменете и я заплашил, че ще започне да играе бокс, и хвърлил в лицето й запалена цигара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама