Мартин Митев получи благодарствен адрес от Асоциация „Диабет“

06:40, 23 мар 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асоциация „Диабет“ - гр. Плевен връчи благодарствен адрес на Председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев за оказана помощ, съпричастност и желание да помага на диабетиците.

Благодарственият адрес бе връчен от г-жа Даниела Илиева - председател на Управителния съвет на Асоциация „Диабет“ - гр. Плевен по време на годишното-отчетно събрание на организацията. На събранието присъства и народният представител Владислав Николов.

„Няма по-силна мотивация за действие от това да си получил доверието, надеждата и оптимизма на хората. Благодарим Ви за Вашата съпричастност към нашите проблеми и желанието да помагате на хората с нашата нелека съдба. Вашата помощ е истински ценна за нас“, се казва в благодарствения адрес до г-н Митев.

На срещата Даниела Илиева отбеляза, че благодарение на подкрепата, оказана от Мартин Митев, тази година на Сдружението е отпусната двойна субсидия, организацията вече разполага и с нов офис.

От своя страна Мартин Митев заяви, че е искрено трогнат от оказаното внимание. Той сподели, че като човек, който повече от 20 години се занимава със здравеопазване, проблемите на хората с диабет са му изключително близки.

„Над 600 000 са хората с диабет у нас, а още близо 200 000 не знаят, че имат това заболяване. Именно чрез организация като вашата, която е единствената представителна структура на диабетиците в България, хората с диабет могат да се научат как сами да се пазят и да контролират кръвната си захар. Този самоконтрол е шанса, за да не се стига до лоши последици. Това е вашата роля - на месия и на учител. Вие трябва да търсите тези 200 000 души, да ги приобщите към вас. Така ще спасите и много човешки животи. А аз от своя страна ви обещавам, че ние ще продължим да ви помагаме с всичко, с което можем в тази ваша благородна кауза“, заяви Председателят на Общински съвет - Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама