Старозагорка вкара телефонен измамник в ареста

07:08, 23 мар 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
63-годишният старозагорец Дончо П. е задържан след сигнал на пострадала от телефонна измама, съобщиха от Районна прокуратура Стара Загора. Той е привлечен като обвиняем за телефонна измама по схемата  „трудова злополука в чужбина”. Срещу него е повдигнато обвинение затова, че след предварителен сговор с лице с неустановена самоличност, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение  у някого и му е причинил имотна вреда - престъпление по чл. 210 ал.1 т.2  от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Дончо П. досъдебно производство е установено, че 15 март 2016 г. по мобилния телефон на 66-годишна жена от Стара Загора позвънил, неустановен към момента мъж, който се представил за служител в посолството на Република България във Федерална Република Германия. Той съобщил, че синът й е пострадал тежко на работното си място в Германия, има 48 % изгаряния на крака от волтова дъга и се нуждае от спешна операция. За нея трябвало да се платят 7 000 евро. Жената отговорила, че към момента разполага със сумата от 4 900 лева. Малко по-късно пред тото пункт до МБАЛ „Тракия” предала на Дончо сумата от 900 лв., а след час пред читалище „Св. Климент Охридски” сумата от 4000 лв.

На 21 март, около 14,30 часа, потърпевшата е подала сигнал в ОДМВР Стара Загора, че на спирка „Алана” в Стара Загора е разпознала лицето, на което е предала паричните суми. Дончо П. е задържан и с постановление на наблюдаващия прокурор е в ареста за срок от 72 часа. 

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Установява се съпричастността на Дончо П. към извършването на подобни измами на територията на гр. Стара Загора. Предстои внасяне на искане в Районен съд Стара Загора за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, уточниха от Прокуратурата. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама