Над 80 млади таланти ще участват в 17-то издание на конкурса „Живот без дрога” в Разград

07:08, 23 мар 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 17-то поред издание на областния конкурс за най-оригинално послание "Живот без дрога" в Разград ще участват 83 млади таланти с 20 изпълнения. Той ще се проведе тази вечер от 18.00 часа в залата на Драматичния театър "Антон Страшимиров", съобщиха от Областната дирекция на МВР, които са основни инициатори на проявата.

Музикалните изпълнения в категорията "индивидуални изпълнители и дуети" са 12, вокалните групи са шест, а вокално-инструменталните - две. Участниците в конкурса са представители на общините в региона.

Журито на музикалния конкурс тази година е с обновен състав. В него влизат музикантите Илко Костов, Йовчо Колев, Диан Максимов и директорът на Музикалната школа Деян Денчев. Заедно с тях за победителите ще решават директорите на ОДМВР, отдел "Образование", Инспектората по образование и Центъра за работа с деца. Голямата награда за победителя в  надпреварата ще бъде китарен сет.

Партньори на полицията в осъществяването на проявата са Музикалната школа "Илия Бърнев", Центърът за работа с деца, отдел "Образование" в община Разград, Регионалният инспекторат по образованието, Драматичният театър /ДТ/ "Антон Страшимиров", Общинският културен център и УСШ "Руси Бухтев".

Финансирането на инициативата е изцяло чрез дарители от местния бизнес. Дългогодишни спонсори на инициативата са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма - Разград” АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник.

От 2012 г. инициативата има и спортен модул, насочен към изява на подрастващите чрез различни състезания и игри, като алтернатива на рисковото поведение на младите хора през свободното им време. Петото спортно състезание ще се проведе на 25 март от 09.30 часа в спортна зала „Лудогорец”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама