Над 70% от фирмите в Плевен са подали данъчни декларации по интернет

07:10, 23 мар 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 70% от фирмите в Плевен са подали годишните си данъчни декларации по интернет, съобщи експертът в местния офис на НАП Веселка Костадинова.

Общият брой подадени декларации по Закона за корпоративното доходно облагане до момента е 5 303, което е със 7 на 100 в повече, сравнено със същия период на миналата година. От тях 3 725 са получени по електронен път.

От НАП – Плевен припомнят, че остава по – малко от седмица до крайния срок за подаване на годишните данъчни декларации – 31 март. Това е последната дата за заплащане на дължимия корпоративен данък. Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията - 31 март 2016 г.

От приходната агенция подчертават за пореден път, че фирмите без дейност през 2015 г., също трябва да подадат декларация. Те попълват отделен формуляр - образец 1010а, в който отчитат липса на приходи и разходи. Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама