Порошенко готов да размени двама руски затворници за Савченко

07:17, 23 мар 16 / Свят 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви, че е готов да размени двама руски затворници за украинския пилот Надежда Савченко, съобщава АФП.

Държавният глава ще предаде на Русия задържаните в Украйна Евгений Ерофеев и Александър Александров в замяна на освобождаването на военнослужещата, която във вторник бе осъдена на 22 години затвор.

Съдебните дела срещу двамата руснаци се намират във финалната си фаза и президентът е готов да започне съответните процедури веднага след приключването им, се посочва в изявление на държавния глава.

Според Киев Ерофеев и Александров са руски военни и са задържани за военна агресия срещу Украйна. Руските власти определят двамата като "бивши военни"

Защитата на Надежда Савченко съобщи, че няма да обжалва присъдата, но ще продължи да работи за освобождаването ѝ. Адвокатите добавиха, че клиентката им е невинна, а присъдата не съдържа нито едно доказателство за вината й.

Присъдата ще влезе в сила след 10 дни, ако не бъде обжалвана. Савченко вече заяви, че не признава присъдата, но няма да я обжалва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама