Тютюнопроизводители на протест в защита на „Булгартабак“

07:23, 23 мар 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тютюнопроизводителите от Националната асоциация на тютюнопроизводителите - НАТ 2010 и Съюза на производителите на ориенталски тютюн в България излизат на протест. В 11.30 ч. в общините Дулово, Свиленград и Сатовча браншовиците ще призовават лидерите и представителите на политическите сили да спрат „с политическото говорене“ срещу "Булгартабак" и „заигравания с тютюнопроизводителите“.

В специална декларация тютюнопроизводителите обявяват, че изявленията на ДСБ от последните дни, „с което се цели трупане на популярност и електорални симпатии“, води до точно обратния ефект и могат да се класифицират като заиграване със съдбите на хиляди български семейства, се казва в декларацията.

Двете организации обръщат внимание, че тютюневият сектор е изключително чувствителен към всякакви зловредни слухове, още повече изказани от името на висши политици и държавници.

Двете организации заявяват още, че увреждането на имиджа на която и да е отговорна компания, изкупуваща тютюн, включително и "Булгартабак", щяло да доведе до лишаване от доходи на хиляди български семейства.

В декларацията браншовиците питат дали от ДСБ да понесат отговорността за това, за лишаването на българската икономика ежегодно от десетки милиона приходи, за затварянето на български предприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама