36 таксиметрови стоянки ще има в Стара Загора

08:37, 23 мар 16 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 36 таксиметрови стоянки да има в Стара Загора, предлага кметът Живко Тодоров. Решението трябва да вземат общинските съветници на редовната си сесия в края на март.

Според предложението на кмета,  определените стоянки могат да се ползват от всички превозвачи, получили разрешение за извършване на таксиметров превоз.

Предложението места са  разположени из целия град.  Освен познатите в центъра на града, такси може да се наеме и около различни обекти като УМБАЛ „Проф. Киркович”, Автогара, Централна гара, ДКЦ 1,  до „Топливо”, пред магазин „Боруй” и др.

В кв. „Зора” стоянката е  разположена успоредно на площада в центъра,  в кв. „Железник” ще  има в източната част на автобусното обръщало,  в кв. „Три чучура-юг”, срещу бл. 52 и т.н.

Общо 560 таксита да обслужват старозагорци, приеха общинските съветници на 17 декември м.г.  Определената минимална цена е 0.70 лв. за километър пробег, а максималната е  0.90 лв.  Разрешителните за таксиметров превоз пък ще важат три години от датата на издаването им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама