Наско от БТР и Християна Лоизу ще пеят в "Исус Христос суперзвезда" в Пловдив

08:54, 23 мар 16 / Култура 25 612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наско от БТР и победителката в четвъртия сезон на X Factor Християна Лоизу и ще участват в спектакъла на Пловдивската опера "Исус Христос суперзвезда" на 20 април, съобщиха организаторите. Християна ще изпълнява Мария Магдалена, а Наско от БТР, ще видим в ролята на Пилат Понтийски.

Хитовата творба по музика на сър Андрю Лойд Уебър и либрето на Тим Райс, която вълнува публиката вече 40 години, първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум. За да е най-близо до музикалния оригинал и да се избегнат противоречиви интерпретации, "Исус Христос суперзвезда" ще бъде представен като концерт-спектакъл с участието на оркестър, хор и балет на Държавна опера Пловдив под диригентството на Константин Добройков и с хореографията на Боряна Сечанова.

Действието на рок-операта следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, започвайки с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст. За партията на Исус е поканен Богомил Спиров, солист на Музикалния театър, а Юда ще се изпълнява от Момчил Караиванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама