45 случая на разврат и 109 убийства разследваха в Окръжна прокуратура – Плевен през 2015

10:14, 23 мар 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 2 881 души са пострадали от престъпления през 2015 г. в региона на Плевен. От тях малолетни са 67, непълнолетни 110, жени 1 129 и 1 752 мъже. Това стана ясно на отчетното събрание на Окръжна прокуратура, на което бяха представени обобщените данни за дейността на прокуратурите от Плевенски съдебен район през миналата година.

На събитието присъстваха Пенка Богнадова и Мария Шишкова – заместници на Главния прокурор на РБ, Огнян Басарболиев – шеф на Апелативна прокуратура В. Търново, други ангажирани в сферата на сигурността и реда лица.

През периода са образувани 344 досъдебни производства за престъпления против личността. От тях 109 за убийство, 113 за телесни повреди, 45 за разврат, 42 за отвличане, принуда и закана, 6 за трафик на хора.

2 593 досъдебни производства за образувани за престъпления против собствеността. В тази група влизат всички разследвания свързани с кражби, грабежи, присвоявания, измами, изнудвания, унищожаване и повреждане.

За престъпления против стопанството през отчетния период са били новообразувани общо 552 бр. досъдебни производства, тук влизат престъпленията безстопанственост, против кредиторите, държане и продажба на стоки без бандерол, неправомерно присъединяване към електропреносна, водопреносна и др. мрежи или системи, против горския фонд, против паричната система, предоставяне на неверни сведения за облекчено кредитиране, използване на чужд платежен инструмент.

Обобщените статистически данни налагат извода, че на територията на Плевенския съдебен окръг се установява трайна стабилност на добрите показатели, достигнати от Плевенската окръжна прокуратура и прилежащите районни прокуратури. Като в изготвения доклад, на базата на направения детайлен анализ на всички аспекти от дейността на Окръжна прокуратура – гр. Плевен са набелязани конкретни мерки за преодоляване на допуснатите пропуски в работата на прокурорите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама