В Софийския университет вече ще се изучава ислям

10:37, 23 мар 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Богословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще приема за първи път тази година за обучение студенти-бакалаври по две специалности – по „Теология“ и по изцяло новата програма „Религията в Европа“. Това съобщиха от учебното заведение, като уточниха, че в преподаването ще се включат и външни експерти.

„Религията в Европа“ е насочена към подготовката в два профила на специалисти в областта на трите монотеистични религии – християнство, ислям, юдаизъм, които в различна степен влияят върху формирането на културата и цивилизацията на Европа през вековете. Чрез тази специалност студентите ще вникват в религиозното многообразие на Стария континент, посочват от университета.

Тази година студентите ще се обучават само задочно, но от следващата вече ще има и редовно по държавна поръчка. Приемът ще се извършва основно с оценки от матурите, като се признават предметите български език и литература, история, философия, чужд език. Ще може да се влиза и с устен кандидатстудентски изпит по теология за завършилите средно образование преди 2008 г.

Подаването на документи става до 20 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама