Двама братя са окървавили Брюксел, третият заподозрян - свързан с парижките атентатори

11:00, 23 мар 16 / Свят 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата братя Хадил и Ибрахим Ел Бакрауи са терористите, които се самовзривиха на летището в Брюксел, съобщава „Фигаро“, като се позовава на френската телевизия Ер Те Бе Еф.

Те са граждани на Белгия, добре познати на полицията за множество хулигански прояви, но не и за тероризъм.

Единият от братята - Халид, под чужда самоличност, наел апартамент в брюкселския квартал "Форе". Жилището се намирало на улица "Дри", където на 15 март при спецакция имаше престрелка с полицията, а после в апартамента бяна намерени отпечатъци от Салах Абдеслам.  Благодарение на тези следи единственият оцелял от парижките атентати беше арестуван миналия петък в Брюксел, посочва белгийската медия, цитирайки свои сигурни източници.

Братята са пренасяли бомбите в куфари. "Те са дошли с такси с куфари, бомбите са били вътре," каза пред АФП Франсис Вермерен, кметът на Завентем, където е летището. По думите му те превозили куфарите в багажни колички. Първите две бомби са избухнали. Третият атентатор също е сложил куфара си на количка, но вероятно се е паникьосал и бомбата не е избухнала. Съучастникът им все още се издирва от полицията. Смята се, че е имало и четвърти атентатор, който се е самовзривил в метрото.

Според белгийското издание "Дерниер йор" третият е Нажим Лаахрауи, идентифициран от полицията като един от помагачите на парижките атентатори. 

При двойния атентат от вторник в Брюксел загинаха над 31 души, а над  200 бяха ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама