Осъдиха двама опитали да блудстват с 18-годишен в Стара Загора

11:02, 23 мар 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Стара Загора постигна вчера осъдителна присъда срещу Богдан Й., на 37 г. от старозагорското село Калитиново и Христос М., на 24 г. от Стара Загора, обвинени за извършен опит за полово сношение с лице от същия пол, като са употребили сила и заплашване – престъпление чл.157 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Прокуратурата.

Делото в Старозагорския районен съд е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като подсъдимите Богдан Й. и Христос М. са се признали за виновни. Предявен е и приет за съвместно разглеждане граждански иск. 

Богдан Й. е осъден на четири години и два месеца „лишаване от свобода” , а  Христос М. на  четири години и осем месеца.

Предявеният граждански иск е бил уважен в размер на 8 000 лева, като доказан по основание и размер. 

В тъмната част на денонощието на 6 октомври 2015 г. подсъдимите Богдан Й. и Христос М. се придвижвали с лек автомобил, марка „Крайслер” от Стара Загора към село Калитиново. По пътя те настигнали придвижващия се пеша към дома си 18-годишен младеж и му предложили да го откарат. Докато пострадалият бил в автомобила, Богдан Й. харесал дрехите и маратонките му и решил да ги отнеме. Христос М. спрял автомобила в землището на община Стара Загора и след като заплашили младежа с нож, го накарали да съблече дрехите си. Двамата подсъдими извели пострадалия от колата, съборили го в пътната канавка и му нанесли побой, както и прорезни рани с нож.

Богдан Й. Христос М. направили опит да извършат блудствени действия с пострадалия, но след като не успели го изоставили в безпомощно състояние на пътя. От пътуващи граждани бил подаден сигнал на телефон 112, на място били изпратени полицейски екип и екип на „Спешна помощ“, след което пострадалият бил транспортиран и приет за лечение в болница.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама