"Национални дни на кариерата– Добра кариера, Добър живот“ в Русенския университет

11:04, 23 мар 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За единадесета година Русе е домакин на форума „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“. 36 фирми от различни браншове се представят със свои щандове в Канев център и предлагат стажове и работа на специалисти, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Ежегодно събитието събира на едно място над 160 български и международни компании и над 19 000 младежи от цялата страна. Статистиката от миналата година показва, че форумът в Русе е бил посетен от над 2000 студенти.

В началото на изказването си ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“, проф. Велизара Пенчева, изрази съпричастността на академичната общност към близките на жертвите от вчерашните атентати в Брюксел. Тя приветства участниците и сподели, че всяка следваща година Националните дни на кариерата привличат все повече работодатели и все повече студенти.

„Осъзнатото търсене на работа и запознаването с изискванията на работодателите, дава възможност на студентите да планират и изградят своята добра кариера“, заяви още ректорът.

На откриването присъстваха още зам.-областният управител на Област Русе, Явор Янчев, зам.-кметът Иван Григоров, Светлозар Петров, управител на JobTiger и Кенан Али, регионален оперативен мениджър Детско хранене, Северна България в Нестле България.

В 15-годишната история на Националните дни на кариерата 35 хиляди младежи са започнали своите стажове и са постъпили на първите си работни места, каза управителят на JobTiger, Светлозар Петров.

По традиция, форумът беше съпроводен със специализирани „работилници” (уъркшопи), по време на които студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да чуят важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите-участници.

Пълният списък на участниците е публикуван тук.

Националните дни на кариерата продължават до късния следобед и това дава възможност на студентите да се включат във форума по време, когато нямат занятия. По данни на кариерния център на университета студентският интерес към форума расте, тъй като повечето фирми и организации предпочитат да наемат висши специалисти, които са придобили известен опит по специалността от проведени практика или стаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама