Тед Кочев получи лична карта с адресна регистрация в Пловдив

11:34, 23 мар 16 / Култура 25 822 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световноизвестният режисьор Тед Кочев получи днес в Пловдив личната си карта с адресна регистрация на улица "Капитан Райчо".

85-годишният създател на "Първа кръв" и носител на световни филмови награди пристигна пред сградата на Община Пловдив закичен с мартеница и не пропусна да си направи снимка за спомен заедно със съпругата си пред мартенското дърво.

След това Уилям Теодор Кочев, чийто баща е роден и израснал в Пловдив, се срещна с кмета Иван Тотев и получи личната си карта от директора на ОД на МВР Христо Разсолков.

"Ще пазя тази лична карта винаги близо до сърцето си. В душата си винаги съм бил българин", сподели видимо развълнуван Тед Кочев. Той разказа как баща му, когато емигрирал в Канада, където Тед е роден, казал фамилията си - Цочев, но канадците така и не успели да я произнесат и в крайна сметка го записали Кочев.

Освен личната си карта Кочев получи много подаръци - плакет с Античния театър, книга за Пловдив и тениски с логото на Европейска столица на културата 2019. Съпругата му пък бе дарена с комплект натурална козметика с розово масло.

"За мен е голяма чест да съм тук. Моята майка живя 75 години в Канада и не се научи да говори нито една дума на английски. Вкъщи винаги сме говорили на български, майка ми готвеше български гозби - боб, леща, баница, сърми, баклава, зелник", разказа още режисьорът.

Довечера Кочев ще присъства на прожекцията на своя филм "Да се събудиш в страх" (Австралия, 1971). Лентата е част от "София филм фест" в Пловдив, а преди прожекцията в 18.30 часа режисьорът ще разговаря с публиката в "LUCKY Дом на киното". Преди това Кочев ще разгледа забележителностите на Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама