Идентифицираха първите жертви от Брюксел

11:59, 23 мар 16 / Свят 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според последните данни, огласени тази сутрин от Министерството на социалните дейности на Белгия, при двойните атентати в Брюксел са загинали 31 души, над 250 са пострадалите, информира „Паризиен“.

В сряда кметът на белгийската столица Иван Майер заяви, че сред ранените има хора от „много националности“ и добави, че разпознаването на жертвите ще „отнеме време“.

Една от първите идентифицирани жертви от летище „Завентем“ е 36-годишната Аделма Руиз от белигиско-перуански произход, живееще в град Тубиз. Тя заедно със съпруга си и 4-годишните си дъщри близначки е трябвало да лети за Ню Йорк. Жената е загинала на няколко крачки от семейството си. Пред медиите братът на жертвата разказа, че двете й дъщери играели в залата за пристигащи пред погледа на баща си. Едното от децата се отдалечило и бащата тръгнал да го търси. В този момент избухнала първата бомба, която убила на място майката и ранила тежко детето. За смъртта на Аделма Руиз потвърди и правителството на Перу.

Според марокански дипломатически източници една мароканка е сред разпознатите жертви. Тя е загинала при експлозията в метрото. Според информацията още четирима мароканци са сред ранените на летище „Завентем“.

За момента се знае, че 8 французи са пострадали при атаките, като двама от тях са в тежко състояние. „Много се притесняваме за единия от двамата тежко ранени наши сънародници“, заяви премиерът Манюел Валс в интервю по телевизията.

Сред потърпевшите са още четирима американци и двама британци.

Междувременно двама белгийски полицаи са били настанени в болница, единият от които по-сериозно ранен. "Четири други федерални полицаи бяха също леко ранени, без състоянието им изисква хоспитализация", заяви представител на полицияа.

Сред пострадалите са и четирими служители на белгийските авилинии, но животът е вън от опасност.

Според Министерството на социалните дейности жертвите на атаката в „Завентем“ са откарани в 15 болници в Антверпен, в провинция Фламандски Брабант и Лимбург с цел да се избегне претоварване на болниците в Брюксел. Направено е изключени само за най-тежките случаи.

Жертвите на атентата в станцията на метрото са били транспортирани в 12 болници в Брюксел.

"Няколко часа след атаките, пациентите са били прехвърлени в други болници, за да получат по-специализирана помощ, особено за лечение на изгаряния, заявиха от белгийското ведомство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама