Отварят бул. "Васил Априлов" в Пловдив в края на април

12:14, 23 мар 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на април ремонтът на бул. "Васил Априлов" в Пловдив трябва да приключи и движението да бъде пуснато, съобщи кметът Иван Тотев. По думите му обаче има проблем с "лакътя" между булеварда и ул. "Гладстон", където трябва да бъде отчужден частен имот.

Собствениците настояват за потвръдената от съда оценка 350 хил. лева, докато Общината е склонна да даде едва 200 хиляди.

До края на тази седмица трябва да се реши дали ще бъде платена исканата от собствениците на имота сума, или ще се внесат промени в проекта, уточни Тотев. Ако имотът не бъде отчужден, ще се наложи на мястото да има доста по-остър завой.

Припомняме, че на бул. "Васил Априлов", който е един от най-натоварените в Пловдив, се извършва тотална рехабилитация, с подмяна на подземна инфраструктура, настилки, тротоари, осветление. Затворената важна артерия вече няколко месеца създава километрични задръствания по алтернативния маршрут по бул. "Руски". Веднага след като бъде готов "Васил Априлов", за ремонт ще бъде затворен бул. "Руски", припомни кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама