БСП се закани: Няма да затворите устата на Светла Бъчварова, като ѝ искате имунитета

13:01, 23 мар 16 / Политика 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако някоя от властите си въобразява, че по подобен начин с подобни действия може да затвори устата на Светла Бъчварова или на когото и да е наш представител от опозицията, жестоко ще бъде разочарован. Трябва да е ясно, че ние ще острояваме правото на академията да бъде самостоен авторитетен академичен център, който се грижи за настоящето и бъдещето на българското земеделско производство.

Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Мерджанов на брифинг в Народното събрание. Той е по повод поисканото от Софийска градска прокуратура сваляне на имунитета на депутата от БСП Светла Бъчварова. То беше внесено в понеделник заради събрани доказателства за това, че като председател на управителния съвет на Селскостопанската академия в Свищов Бъчварова съзнателно е сключила неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда за академията – в размер на 1 326 671 лв. По-късно депутатката с писмо до председателя на парламента се отказа от имунитета си. 

„Ние като колеги на Бъчварова нямаме никакви притеснения относно нейните действия, като председател на управителния съвет на Селскостопанската академия“, обяви Мерджанов и допълни, че атаките срещу нея са свързани с готвените промени в Закона за развитие на академичния състав в Стопанска академия.

Зам.-председателят на БСП уточни, че не оспорва правото на всяка една от властите в България да изпълнява своите функции по закон.

„Договорът, за който се иска имунитета на Бъчварова, е бил предподписван на два пъти от следващи председатели на УС на академия“, казва той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама