Окръжна прокуратура предаде на съд жена, убила съпруга си

13:22, 23 мар 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишна жена, умишлено умъртвила с нож съпруга си.

Обвинението срещу Десислава Т. е за това, че на 19.07.2015 г. в гр. Велико Търново, умишлено умъртвила Иван Т. на 43 години от същия град, вследствие на нанесени наранявания с нож в областта на коремната кухина и на гърба, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития.

Обвиняемата и пострадалият са съпрузи и живеели в апартамент под наем в гр. Велико Търново. Двамата били в добри отношения. Обичали да употребяват алкохол. На 18.07.2015 г. преди обяд били на помен на бащата на Иван. След това, заедно с останалите роднини на пострадалия, отишли в заведение в гр. Велико Търново, където пили алкохол. Около 15:30 ч. двамата си тръгнали от заведението, като демонстрирали привързаност и разбирателство. По път минали през магазин и си закупили алкохол за вкъщи - бутилка с водка от 700 мл., и бутилка с мента също от 700 мл., след което се прибрали в жилището.

Около 17:00 ч. между двамата възникнал конфликт. Обвиняемата взела нож и пробола съпруга си няколко пъти в корема и в гърба. Пострадалият паднал в коридора, но бил в съзнание. Обвиняемата сама подала сигнал за случая. Раненият мъж бил откаран в „ЦСМП“ – гр. Велико Търново и опериран по спешност, но независимо от положените усилия на медицинския екип, починал на следващия ден.

Десислава е с взета мярка задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд В. Търново.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама