Кметът на Шумен поздрави състезателите по муай тай

14:16, 23 мар 16 / Спорт 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Любомир Христов прие световния шампион по муай тай Християн Тотев и бронзовия медалист Пламен Борисов от световното първенството в Тайланд. На срещата присъства и техния треньор Галин Методиев, съобщиха от администрацията на Община Шумен.

Кметът подчерта, че всички шуменци са посрещнали с радост големите успехи на своите съграждани.

“Радват ни Вашите успехи. Вие сте гордост за гражданите на нашата община. Активното спортуване ще намали ширещата се агресия сред младите хора на улицата и ще изгради силни и толерантни характери”, заяви Любомир Христов.

Той запозна своите гости с намеренията на ръководството на общината да осигури средства за качествени ремонти на залите “Плиска” и “Младост” и с предстоящото изграждане на нова многофункционална зала в Шумен с подкрепата на правителството.

Кметът обеща тримата да бъдат наградени от общината с парични награди.

Любомир Христов каза, че стратегическа цел за кметския екип е изграждане на нов модел за развитие на системата на спорта в Община Шумен с цел повишаване качеството на живот на гражданите. Приоритет е модернизиране на спортната инфраструктура и подобряване на условията за развитие на спорта, а основна цел е подобряване на организационните, материалните и финансовите условия за развитието на спорта в общината.

От своя страна състезателите и техният треньор увериха кмета, че ще дадат всичко от себе си в тренировките, за да продължат да радват шуменци със своите успехи на световната сцена.

Християн Тотев стана спортист на Шумен за 2015 година, а съотборникът му Пламен Борисов взе второто място в класацията. Треньорът Галин Методиев пък бе избран за №1 на града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама