Асоциацията на професионалните гимназии по електроника ще заседава в Плевен

14:22, 23 мар 16 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевен е домакин на Национална среща на представители на Асоциацията на професионалните гимназии по електротехника, електроника и компютърни технологии (АПГЕЕКТ), съобщи помощник – директорът на ПГЕХТ "Проф. Асен Златаров" Анелия Атанасова.

Събранието ще се състои от 11:00 часа на 25 март, в зала „Гена Димитрова“ на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“. Ще бъдат обсъждани проблеми, свързани с професионалното образование и измененията в Закона за професионалното образование и обучение.

АПГЕЕКТ е единствената организация в страната, която обединява освен професионални гимназии, работещи за развитието на качеството на обучение и неговото практическо приложение и за утвърждаването на професионалното образование, така и колежи, висши технически училища и технически университети. Асоциацията работи за повишаване качеството на професионалното образование, за промяна, която да отговаря на предизвикателствата, поставени от съвремието.

Сред поканените гости са кмета на Община Плевен – Георг Спартански, зам. кмета с ресор „образование“ г-н Стефан Милев; директорът и държавни експерти от дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” на МОН; Председателя на НАПОО; Представители на РИО Плевен; Директори на Професионални гимназии от цялата страна – Бургас, Кърджали, София, Видин, Свищов, Г. Оряховица, Севлиево, Габрово, Кнежа и др.; Висши учебни заведения и Колежи, представители на браншови организации и работодатели, както и много други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама