Сребърен медал от Европейско първенство за Мариела Любенова от „Киокушин“ - Левски

14:30, 23 мар 16 / Спорт 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сребърен медал спечели състезателката на СКК „Киокушин“ Мариела Любенова от Европейското първенство по „Киокушин – кан“, проведено преди няколко дни в Берлин.

Възпитаничката на сенсей Милен Петров участва при девойки младша възраст до 55 кг, и се пребори за призовото класиране в конкуренцията на 8 участнички.

Мариела Любенова е дългогодишна състезателка по карате. Заемала е много престижни места, като от последното състояло се Държавно първенство, което беше преборване за място в националния отбор, спечели две първи места – на ката и на кумите, с което си заслужи участието в Европейското първенство.

Сенсей Росица Петрова,от СКК „Киокушин” гр.Левски е била единствената жена съдия в турнира. Сенсей Петрова е многократно награждавана с приз за „най-добър съдия на турнира”, като последната такава награда й спечели квота за съдия на Европейското първенство в Берлин, Германия.

17 от най-добрите млади състезатели на Българската Карате Киокушин Федерация (БККФ) представиха федерация и България на Европейско Първенство за деца и юноши в столицата на Германия, Берлин и завоюваха 6 Европейски титли, 5 сребърни и 4 бронзови медала. В състезанието са участвали 251 бойци от 13 страни, 5 организации и в 29 категории.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама