По-строг контрол на преминаващите през Дунав мост

14:51, 23 мар 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Контролът за преминаване е засилен на всички КПП в страната, като това включва и на Дунав мост. Всички преминаващи се проверяват в централизираната информационна система, включително и гражданите на ЕС, и това е основната разлика с предходните дни". Това коментира за Topnovini.bg директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе комисар Димитър Чорбаджиев. 

Мерките са предприети след терористичните атентати в Брюксел, и ще се прилагат до второ нареждане. Чорбаджиев успокои, че трафикът на автомобили не е затруднен в следствие на тези мерки, и леките автомобили преминават без изчакване. Има известно изчакване от страна на тежкотоварните автомобили, но това се дължи на системата на таксуване и не е свързано със завишения контрол. 

От ОД на МВР - Русе също коментираха, че се прилагат повишените мерки за сигурност във вида, в който са разпоредени на  централно ниво след вчерашното заседание на Националния оперативен щаб по сигурността и миграцията. Там е станало ясно, че няма информация за непосредствена опасност от атентати в България, но са разпоредени указания към институциите във връзка с променената обстановка. Те включват: проверка на готовността за противодействие при терористични заплахи; активизиране на дейността по събиране, оценка, анализ и обмен на информация по конкретни заплахи; актуализация на плановете за реагиране; засилване охраната на отделни стратегически обекти, масови мероприятия или отделни сгради и съоръжения с масово пребиваване на  хора, и други. 

От полицията в Русе коментираха, че поради спецификата на възникналата обстановка няма да се съобщават данни за това кои обекти са под засилена охрана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама