ДПС пак се срещна с опозицията в Турция

15:16, 23 мар 16 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението за права и свободи за втори път тази година се срещна с представители на най-голямата опозиционна партия в Турция - Републиканската народна партия. В делегацията са участвали съпредседателите Рушен Риза и Четин Казак, председателя на групата за приятелство с Турция Ердинч Хайрула, членът на ЦОБ Исмет Кахраман и кметът на Кърджали Хасан Азис. Те бяха приети от председателя Кемал Кълъчдароглу. Срещата се проведе вчера във Великото национално събрание на Турция и продължи около час. Присъстваха също секретарят на РНП Кямил Окяй Съндър и депутатът Емре Кьопрюлю.

“Основният акцент на разговорите бяха спекулациите от последните няколко месеца по адрес на ДПС, развитието на добрите отношения между България и Турция, укрепването на взаимодействието между побратимените градове и членството на Турция в ЕС”, съобщават от пресцентъра на партията.

Председателят на Републиканската народна партия Кемал Кълъчдароглу заявил, че познава отлично политическата обстановка в страната ни, както и спекулациите по адрес на ДПС и изразил мнение, че трябва да се запази целостта на партията, което е от важно значение за представителите на малцинствата. Той изразил и своето задоволство по отношение на последователната политика на ДПС, като отбеляза, че трябва да има еднакъв подход и равен старт при отношенията с различните политическите партии.

От своята страна ъпредседателите Рушен Риза и Четин Казак са поканили лично Кълъчдароглу на предстоящата IX-та Национална конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април 2016 година.

В средата на януари Риза отново се срещна с лидера на опозицията в Турция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама