Арестуван за убийството на майка си готов да посегне на живота си заради тормоз

15:28, 23 мар 16 25 736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близките на задържания за убийството на майка си Тодор Димитров се опасяват, че той ще посегне на живота си заради физическия и психическия тормоз, на който е подложен в ареста. Това заявиха те пред журналисти днес. Роднините показаха писмо, което Тодор е изплатил до леля си Филка, което ги кара да мислят, че той ще посегне на живота си. В него той пише: "Лельо, не мога да докажа, че съм невинен, по-добре да сложа край на живота си. Обичам ви. Прати на всички много поздрави от мен Тошко. Искам да не плачете за мен. Животът ми беше пълен с много тъга. Но, имах и хубави дни с вас. Няма да забравя за помощта, която ми оказвате. Сбогом, лельо! Обичам ви! Не искам да бъда в тежест на никой. Тошко".

Роднини и приятели на Тодор се събраха пред Първо районно управление на полицията в Добрич, за да алармират, че върху него продължава да се оказва натиск. Баща му Пенко Димитров заяви, че в ареста са го били, но не знаят кой. Камелия, приятелка на Тошко, обясни, че, когато вчера лелята на Тодор е отишла да го види е разбрала, че той неправомерно е бил отведен на разпит без знанието на адвоката и без разрешение да му се обади. „Събрахме се, защото тук си правят някакви самоинициативи с него, без да знаят дали той е виновен или не. Без да е доказано, те се опитват по някакъв начин да го тормозят - психически и физически, според нас, за да могат да го накарат да признае нещо, което не е направил. Те са го били, Тошко е бил целият в кръв. има счупен зъб. Имал е проблеми с дихателните пътища след побоя, проблеми с ребра и т. н.„, разказа Камелия.

Близките обясниха, че при последния разпит на Тодор полицай наредил пред него ножове, пистолети и му обяснявал, че е каратист. Според тях, това също е форма на психологическа атака. „Мислим, че те нямат право да се държат по този начин с него. Дори и да е виновен, макар че всички мислим, че не е“, заяви Камелия. И допълни, че двете досегашни експертизи не доказват, че Руска е убита и се чака петорна съдебно-медицинска експертиза. Лелята на Тодор Тонка Тодорова е категорична, че, според тях Тодор е невинен. По думите й, той е страхлив и насила са измъкнали самопризнанията му.

Бащата Пенко Димитров разказа как е открил съпругата си на 9 януари. Обясни, че съпругата му е била психично болна. Понякога не си пиела лекарствата, след което гледала в една точка. "И излиза, заминава, не знае къде отива. Преди години беше изчезнала, отиде в Каварна, издирва я полицията. Те не я намериха, сама се прибра. После два пъти се трови с хапчетата. Бях придружител с нея в болницата“, разказа още съпругът на убитата Руска.

Костадин Харитов – зам.-директор на ОД на МВР заяви пред журнналисти, че по случая се води досъдебно производство. Той в момента е задържан в следствения арест с наложена постоянна мярка „задържане под стража“. С него са извършвани процесуално-следствени действия. Делото е под контрола на Окръжна прокуратура и в момента той е в следствения арест. Ние нямаме информация той е правил постъпки за самоубийство, каза още Харитов.

По повод твърдения на близките, че върху него упражняван физически тормоз, че е бил бит, обясни, че има проверка, разпоредена от окръжния прокурор. „Смея да твърдя, че такива действия с лицето не са извършвани, нито е тормозен, нито е малтретиран и т.н.“, каза още зам.-директорът на ОД на МВР. Той поясни, че окръжният прокурор се е самосезирал след като Димитров по време на съдебно заседание е заявил, че е бил бит, след като е бил задържан.

Началникът на разследването Калин Рачев, който води досъдебното производство коментира „Ние си водим разследването. Разпитваме свидетелите. Назначаваме експертизи. Има доста разпитани свидетели, доста назначени и изготвени експертизи. Доста експертизи ще трябва да се назначават. Към момента тече разследването“.

По повод твърденията, че е бил разпитван, без да му се позволи да се обади на адвокат, обясни, че не може да коментира, тъй като това касае разследването.

Проверката, която е възложена относно сигнала за побой, е била образувана в Районна прокуратура. Тя е възложена на звено „Вътрешна сигурност“ към ОД на МВР и тя все още не е приключила, заяви говорителят на Окръжна прокуратура Милена Любенова. Няма получени нови сигнали за упражняван психически и физически тормоз. Тя посочи, че все още не е изготвена експертизата за установяване на причината за смъртта на Руска Димитрова.

 Припомняме, че на 9 януари, около 10:00 часа чрез ЕЕН 112 е получено съобщение от съпруга на Руска – Пенко Димитров, за това, че е намерил в канал на прилежащия към къщата си гараж трупа на съпругата си, която бе в неизвестност от 26 април 2015г. Като обвиняем по образуваното досъдебно производство за извършеното престъпление бе привлечен 28-годишният син Тодор.

54-годишната Руска Димитрова е напуснала дома си на 26 април. Съпругът й е алармирал за изчезването й полицията На 29 април тя е обявена за общодържавно издирване. Тогава бе посочено, че жената страда от психично заболяване и на моменти проявява агресия. Месец по-късно имаше твърдения, че за последно жената е забелязана в района на площад „Свобода“ и в жк „Добротица“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама