За възраждане на предприемаческия сливенски дух призова кметът Стефан Радев

15:32, 23 мар 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионална конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 година“ организира днес в зала „Май“ Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), съвместно с Областния информационен център.

В конференцията участват зам.-изпълнителният директор на ИАНМСП Никола Стоянов, кметът на община Сливен Стефан Радев и неговите заместници Стоян Марков и Румен Иванов, областният управител Татяна Петкова, представители на малкия и среден бизнес, НПО и бизнес организации от Югоизточен район за планиране.

Кметът Стефан Радев поздрави гостите и участниците във форума и благодари на организаторите за осъществяването му. „Аз искам и се надявам, че ще успеем да предприемем конкретни стъпки за това да насърчим, ако не и да възродим този предприемачески дух, който в миналото е извел Сливен в един от водещите градове в България. Тези традиции ни задължават да работим в тази посока и Сливен да тръгне по този път по който е вървял и да бъде сред един от водещите градове, който е теглил икономиката на България напред, посочи кметът.

Радев изтъкна, че Сливен е пример как от малкия и средния бизнес се ражда една индустрия, която родена преди 150 години и сега продължава да бъде голяма индустрия за нашия град и страната.

„Сигурен съм, че тази регионална конференция ще бъде в полза на малкия и средния бизнес. Присъединявам се към думите на госпожа Петкова, че това е един тласък за развитието им. Ние имаме една голяма задача, специално за нашия регион, за нашия град и община да събудим и да насърчим предприемаческия дух.”

По думите му, такива конференции, на които се обменят информация и идеи, са много важни за предприемачите, за малкия и средния бизнес, за стартиращите компании и за това да се посочи път за намиране на финансиране за стартиращи бизнеси.

„С моя екип сме си поставили тази амбициозна задача да работим в тази посока и да направим един сериозен форум как се финансира стартиращ бизнес.”

Никола Стоянов представи дейността на Изпълнителната агенция за насърчаване на българските предприятия, както и актуални мерки в подкрепа развитието на местния бизнес с цел намиране на външни пазари и партньори.

Експертите от Областния информационен център в Сливен Даниел Бойчев и Яница Вушева запознаха аудиторията с възможностите за финансиране на проекти на бизнеса от Европейски структурни и инвестиционни фондове през 2016 година.

Събитието е част от национална кампания под наслов „Успешни ЗАЕДНО“, която се провежда в периода 22 март – 9 май 2016 г. в цялата страна. Инициативата се организира от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на

Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама