ВМЗ търси партньорство за обучение на кадри

15:38, 23 мар 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ВМЗ - Сопот, има нужда от инженери, техници, стругари, фрезисти, електротехници - специалности, които от години не се изучават. Това стана ясно по време на работна среща, инициирана от ръководството на оръжейното предприятие, с представители на средни училища от региона и на пловдивския филиал на Техническия университет (ТУ).

В срещата се включиха директорите на професионалните гимназии "Генерал Владимир Заимов" в Сопот и "Братя Евлогий и Христо Георгиеви" и "Христо Смирненски" в Карлово.

"Предложихме на училищните ръководства и на ТУ да възстановим стажантските програми и платения летен стаж за ученици и студенти във ВМЗ. Имаме вече готови и утвърдени от Съвета на директорите правила за отпускане на стипендии: социални - за деца без родител, както и еднократни - за постигнати отлични резултати в обучението по техническа специалност и за цялостен отличен успех", поясни след срещата изпълнителният директор на ВМЗ инж. Иван Гецов.

Той допълни, че конкретно за студентите задочници в специалността "Машиностроене" в ТУ предприятието ще предостави възможност за изнесено обучение. "Предложих, от името на ръководството да подпишем и договор за сътрудничество с Техническия университет, по силата на който там ще можем да изпращаме за обучение и преквалификация наши работници", уточни инж. Гецов.

Представители на дружеството ще присъстват на 25 март по покана на ТУ на Деня на отворени вративъв Факултета по електроника и автоматика във висшето училище. На 14 април, в Деня на стажовете в ТУ, ВМЗ се участва със своя презентация.

Оръжейното дружество ще изготви рекламен видеоклип за специалностите, за които се търсят кадри, и ще го предостави на основните училища в региона. Целта е завършващите седми и осми клас да се запознаят с производството на ВМЗ и да бъдат мотивирани да се обучават в средни технически, а след това и във висши специалности, каквито са необходими за предприятието, поясни инж. Гецов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама