Единият терорист от Брюксел оставил предсмъртно писмо - чувствал се несигурен, не знаел какво да прави

15:52, 23 мар 16 / Свят 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единият от двамата братя Ел Бакрауи – Ибрахим е оставил предсмъртно писмо, в което се твърди, че е действал прибързано, след като не е знаел какво да предприеме в момента, в който е разбрал, че е търсен навсякъде от полицията.

Това стана ясно отизвънредното изявление на белгийски федерален прокурор Фредерек Ван Лев, цитиран от местния сайт "Дерниер йор".

Лаптопът бе открит в кошче за боклук в квартал "Схарбек" в брюкселския регион, където полицията проведе серия обиски във вторник. В писмото Брахим казва, че „вече не знае какво да прави“, тъй като е „издирван навсякъде“ и че не се чувства сигурен и ако нещата продължат така ще свърши като Салах Абдеслам.

На извънредната прескоференция стана ясно още, че Ибрахим ел Бракрауи се е самовзривил на летище „Завентем“, там се е взривило и друго лице, чиято самоличност все още не е ясно. Другият брат Ел Бракрауи – Халид, се е самовзривил в метрото. Във връзка с атентатите властите издирват още двама от общо четирима терористи.

Двамата братя имат „много тежки полицейски досиета”, които не са свързани с атаките, изтъкна още официалният представител.

Фредерик Ван Льов каза, че третият заподозрян на летището е избягал, след като е заложил най-голямото взривно вещество в куфара му, което не е избухнала. Според прокурора „късмет” е, че не е избухнала третата бомба на летището.

Федералният прокурор на Белгия опроверга и информацията, че в летището са намерени оръжия.

В сряда разследващите намериха тялото на още един човек сред руините на летището в Брюксел. Така жертвите на вчерашният двоен атентат в сърцето на Европа стават 32. Пострадаха над 260 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама