Сериен крадец на лотарийни билети се изправя пред съда в Русе

15:57, 23 мар 16 25 211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен рецидивист, който шест пъти извършил кражба на лотарийни билети - престъпление по чл.196, ал.1, т.1 във връзка с чл.194, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК. Информацията съобщават от Прокуратурата.     

Обвинението срещу Илиян П. е за това, че през периода от 13 до 30 юни 2015 г., в град Русе, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, на шест пъти, отнел чужди движими вещи – 739 броя лотарийни билети на обща стойност 1 830 лева, от владението на двама собственици, без тяхното съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои.

Илиян П. е осъждан за умишлени престъпления от общ характер. Обвиняемият не работи и за да си набавя пари решил да краде лотарийни билети от различни търговски обекти, а печалбата от тях да усвои. Така на 13 юни 2015 г. посетил денонощен магазин в град Русе. Използвайки невниманието на продавачката дръпнал сноп лотарийни билети изложени на стелаж на щанда и без да ги плати ги укрил в чантичката си, след което напуснал търговския обект.

На 20 юни 2015 г за втори път отишъл в същия магазина, отново използвал  ангажираността на продавачката и взел още лотарийни билети. На 23 юни 2015 г.  два пъти посетил денонощния магазин, като по същия начин откраднал  лотарийни билети. На продавачката й направило впечатление, че лотарийните билети намаляват. Ревизията установила липсата на  711 лотарийни билета на  стойност 1 746 лв.    

Междувременно обвиняемият продължавал да се стреми към голямата печалба по познатия начин. На 30 юни 2015 г. той два пъти посетил офиса на  SDI Group, в град Русе. Поискал да му бъде направена застраховка „Злополука“ и докато застрахователния консултант бил зает с попълване на документи, взел сноп лотарийни билети и ги пъхнал незабелязано в чантата си. След като документа  бил готов, заявил, че е забравил парите си и напуснал застрахователния офис без да плати взетите лотарийни билети.  Обвиняемият е в Затвора - Белене, където изтърпява наказание лишаване от свобода по друго дело.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд- Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама