“Заложниците” на учението на МВР не били задържани, само им проверявали документите с часове

16:12, 23 мар 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданите, стояли поне два часа под дъжда късно снощи в градинката до НДК, не били задържани, заявиха за София Topnovini.bg от пресцентъра на МВР.

По-рано днес в профила си във Facebook юристът и блогър Николай Паунов сигнализира, че между 100 и 200 софиянци и гости на столицата са били задържани късно снощи в района на Националния дворец на културата, където се провеждаше антитерористично учение с участието на МВР, ДАНС и МО.

Той описва ситуация, в която гражданите са стояли оградени с часове, документите им са били иззети, а никой от представителите на МВР не им е обяснил какво всъщност се случва. Сред задържаните са били и двама италианци, които получили документите си оцапани в кръв - неясно откъде. Имало е семейства и жени и с часове никой не ги е пуснал да си тръгнат.

От МВР обясниха пред София Topnovini.bg, че задържани категорично не е имало. Служител на пресцентъра на вътрешното ведомство уточни, че “на гражданите, попаднали в периметъра на учението (който не бе уточнен предварително - бел. ред) са проверявани личните документи.

Остава неясно защо стотиците граждани са стояли часове под дъжда заради рутинната проверка.

“Аз за себе си, се убедих, че ако, пази Боже, при терористичен акт загинат 10 души, при спасителната операция ще загинат поне 20. Какво да се прави - "дебил" винаги ще бъде по-опасен от ИДИЛ”, коментира още Николай Паунов след учението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама