Млада авторка представя дигитално изкуство в галерия "Дедал"

16:32, 23 мар 16 / Култура 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Творби, създадени с техниката на дигиталната двойна експозиция, представя младата фотографка Анета Иванова в ателието на варненската школа „Дедал“. С тази изложба, която се открива в неделя от 19 ч., школата започва серия от представяния на млади и все още непопулярни артисти. Всеки месец в арт постранството й на бул. „Съборни“ 24 ще бъде експонирана по една изложба, а средствата от откупките на произведенията са в подкрепа на образованието на представяните автори.

Първата експозиция An Ode to Everything („Ода за всичко”) на Анета Иванова представя произведения, създадени през последните 4 г. Темите са много и разнообразни – морето, пътуванията до различни точки в Европа, авторски изследвания на връзката между женската красота и природата, между изкуството и науката, културния и седемте смъртни гряха в изкуството.

Анета вече има своите успехи -  на 12 март тази година престижното седмично международно издание за наука New Scientist използва нейна снимка за корица на списанието, а Diesel щампира нейна творба върху дрехи от колекцията пролет-лято 2015. Голямата й гордост е работата й върху илюстрирането на статия за предстоящ брой на списанието „O, the Oprah“ на една от най-популярните телевизионни водещи Опра Уинфри. Анета се изявява като автор на четири фото есета, илюстриращи текст на тема ментални проблеми.

„Опитите ми в изобразителното изкуство са още от дете, но когато на 13 години получих първия си дигитален фотоапарат, това беше любов от пръв поглед. Паснахме си веднага. Аз правя дигитално изуство, не точно фотография. Творбите ми са като есета, които наричам картини. Във всичко, което правя, водеща е идеята и докато не я видя реализирана, тя не ме оставя намира. Това е най-хубавото нещо в творческия процес”, споделя Анета Иванова.

Идеята на екипа на школа Дедал е подобни изложби на млади автори да се превърнат в традиция в името на бъдещето на младите талантливи артисти на България. Експозицията An Ode to Everything се реализира с подкрепата на „Солвей Соди“ АД и Фондация „Америка за България”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама