Тютюнопроизводители от Гоцеделчевско готови на нови протести, ако до 5 дни продукцията им не бъде изкупена

16:36, 23 мар 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тютюнопроизводителите от района на Гоце Делчев са готови на нови протести, ако до няколко дни не се изкупи цялата произведена продукция.

В момента 120 тона тютюн залежават по къщите на стопаните от Неврокопско. Най-сериозно е положение в село Рибново, къдети остават 50 тона. Договорирани са само 30 тона. 

Недоволните земеделци се заканиха, че ще протестират всеки ден докато премиерът и министър Танева не принудят фирмите да изпълнят договорните си отношения с тях. Те са категорични, че докато не се изкупи цялата продукция няма да сключват договори. Готови са да блокират и пътя за Гърция.

Земеделските производители се обявиха против медийните атаки срещу дружеството "Булгартабак", което единствено изкупува недоговорирана реколта в района. Надяват се това да продължи. Иначе не виждат светлина в тунела.

Ултиматумът е от 3 до 5 дни да се изкупи цялото количество произведен тютюн. каза кметът на Сатовча и председател на Сдружението на производителите на ориенталски тютюн Арбен Мименов. По думите му, в Рибново хората вече пазаруват на вересия. Магазините са пред фалит, защото няма с какво да зареждат стока.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама