Областният управител приветства участниците в конференция за подпомагане на МСП

16:39, 23 мар 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Oбластният управител Татяна Петкова откри конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“ Форумът се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/ съвместно с Областния информационен център – Сливен. Сред официалните гости бяха Никола Стоянов – заместник изпълнителен директор на ИАНМСП, Стефан Радев – кмет на община Сливен, заместник областните управители и заместник кметове на общината. Участваха широк кръг представители на МСП, НПО в подкрепа на бизнеса, бизнес съюзи и др.

„Малките и средни предприятия са гръбнакът на регионалната икономика, създаващи значителна част от БВП и по-голямата част от заетостта в област Сливен. Подкрепата за повишаване на тяхната икономическа ефективност, конкурентоспособност и иновативност е основен приоритет в Стратегията за развитие на област Сливен през настоящия програмен период. Затова приветствам конференцията и поздравявам организаторите от Изпълнителната агенция за малките и средни предприятия за полезната и навременната инициатива“, каза в словото си при откриването Татяна Петкова. „Потенциалът на местната икономика може да се активизира чрез подпомагане на МСП и чрез създаването на благоприятни условия за тяхното развитие, включително и с инициативи като днешната“, допълни тя и пожела ползотворна работа на участниците.

Никола Стоянов представи дейността и функциите на ИАНМСП. Той каза още, че това е само първият модул от поредица от срещи за запознаване на местните МСП с възможностите за излизане на външни пазари и достъп до финансови инструменти. Следващият модул ще бъде след около месец и половина и ще е насочен към стартиращия бизнес.

От ОИЦ-Сливен представиха възможностите за финансиране на проекти на бизнеса от Европейските и структурни фондове на ЕС. Презентиран беше Националният иновационен фонд, както и новата програма на ИАНМСП и „Майкрософт България“ „Модерният бизнес“. Представени бяха и финансовите инструменти на Банка ДСК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама