Объркали адреса на Тед Кочев, семейството му живяло на ул. "Драган Манчов"

16:42, 23 мар 16 / Култура 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адресът, отбелязан в личната карта на холивудската знаменитост Тед Кочев, не е точен. Така твърди племенникът на режисьора, Джонатан, който издирва фамилната история и прави родословното дърво. Той потвърди, че къщата, в която е живяло семейството Цочеви (както е била българската им фамилия), не е на ул. "Капитан Райчо", а на "Драган Манчов" 3.

Тед Кочев разбра истинския си адрес в кабинета на областния управител Здравко Димитров, с когото се срещна днес след срещата си с кмета Иван Тотев.

Роденият в Торонто 85-годишен режисьор на "Рамбо - Първа кръв" пожела веднага да отиде и да види родната къща на баща си, която съществува и до момента.

На срещата при областния управител присъстваха съпругата на режисьора - Лийфън Чънг, бивша гимнастичка, ученичка на Нешка Робева и инициаторът на "София филм фест" Стефан Китанов. Известният режисьор разказа интересни истории за фамилията си и дори изтананика части от македонска песен, която му е пяла в детството неговата майка.

Най-добрият пловдивски хроникьор Мимо Райчев дари госта с "Пловдивски алманах", в който са събрани по дати събитията в Пловдив през последните 100 години. Оказа се, че една от старите снимки дори е запечатала бащината къща, където са живели семейство Цочеви в началото на миналия век. Режисьорът бе впечатлен и от сборниците "Пловдив завинаги" и "Филипопол" - албум с 3D възстановки, които визуализират величието на емблематичните сгради и съоръжения на Пловдив от античността.

Здравко Димитров подари на Тед Кочев и реплика на златната маска на одриския цар Терес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама