Разкриха престъпна група, производител и разпространител на дрога в Сливен (снимки)

16:56, 23 мар 16 25 693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГДБОП неутрализира организирана престъпна група, производител и разпространител на метамфетамин в Сливен. Групата е действала като основен източник на метамфетамин, екстази и канабис и за Ямбол. Разкрита е лаборатория за производство на метамфетамин, иззети са голямо количество различни видове наркотични вещества. Задържани са шестимата членове на групата, съобщиха от пресцентъра ма МВР.

Успешната реализация е на служители от ТСБОП – Сливен и Ямбол, проведена съвместно с колегите им от секторите „БОП“ в Стара Загора, Бургас, Търговище и Шумен. Специализираната операция за неутрализиране на организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества е проведена на територията на Сливен. Действията са осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура – София.

В хода на акцията са задържани членовете на престъпната група – Д.Д., Д.Г., И.П., А.Г., Т.С. и П.Д. Последвали са процесуално-следствените действия на шест адреса, обитавани от тях, както в ползваните от шестимата автомобили. Намерени и иззети са около 2 кг канабис, 900 г метамфетамин, около 500 таблетки екстази, прекурсори за производство на синтетични наркотици, както и парични суми, придобити от престъпната дейност. На един от адресите спецполицаите открили и изцяло оборудвана лаборатория, използвана за производство на метамфетамин.

По случая в ТСБОП – Сливен и Ямбол се води досъдебно производство. На Д.Д., Д.Г., И.П., А.Г., Т.С. и П.Д. са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества. На петима от тях са наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“, на П.Д. е постановена „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама