Бургаският окръжен съд остави в ареста турски трафикант на боеприпаси

16:59, 23 мар 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Бургаската окръжна прокуратура бе повдигнатото обвинение на рецидивиста Байрам Караджа за контрабанда на боеприпаси за огнестрелно оръжие - 35 патрона калибър 9 мм. Експертизата показала, че са годни за употреба. За това престъпление се предвижда наказание от три до десет години лишаване от свобода и глоба от 20 до 100 хил. лв., като съдът може вместо глоба, да наложи конфискация на част или на цялото имущество на виновния. Квалифицирана контрабанда е тежко умишлено престъпление.

Обвиняемият се оправда, че патроните не са негови и той самият никога не би оставил подобни неща в колата си. Били забравени най-вероятно от негови приятели, които преди това са се возили в колата. 

Съдия Стефан Стойков не се трогна от присъствието на вицеконсула на Република Турция в Бургас Айшен Йозсой и остави в ареста турския държавен служител Караджа с думите: „Разбирам Ви като човек, но като съдия – не мога. Аз също като Вас често пътувам до Турция и там винаги спазвам правилата, а Вие явно не уважавате нашите закони.“

Престъплението е извършени в условията на рецидив: през 2015 г. Байрам Караджа има условна присъда с 3 години изпитателен срок по чл. 343, ал.1, б – управление на превозно средство с концентрация на алкохол над 1.2 промила в кръвта на територията на България. Оказа се, че Байрам освен контрабандата на боеприпаси, която е осъществил с автомобила си, дори нямал и нужното свидетелство за правоуправление.

На 30-ти март предстои обжалване в Апелативен съд Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама