Представят резултата от битката за инсулиновите помпи на форум

17:08, 23 мар 16 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Шумен Любомир Христов ще бъде гост на форум, организиран от Националната здравноосигурителна каса в София, съобщават от общинската администрация.

На форума ще бъдат представени резултатите от съвместните усилия на пациентите и на НЗОК в кампанията за постигане на реимбурсиране на инсулиновите помпи за болните от диабет.

Той ще се състои в четвъртък в София от 15 часа в заседателната зала на централното управление на касата. Събитието се провежда по инициатива на Националното сдружение „За инсулинови помпи“ и със съдействието на баронеса Денислава Николаева Ангелова – Плевенска.

Съвместната инициатива на неправителствените организации и Националната здравноосигурителна каса обединява ангажираните с този проблем институции за постигане на по-високо качество на живот на хората, които се нуждаят от интензифицирано лечение с инсулин и най-вече – на най-малките пациенти.

Във форума ще вземат участие Ваня Стоянова – председател на Националното сдружение „За инсулинови помпи“, ръководителят на Първа детска клиника към МБАЛ „Св. Марина“ във Варна – проф. дмн. Виолета Йотова, националният консултант по детска ендокринология и болести на обмяната доц. д-р Ива Стоева, подуправителят на НЗОК Иванка Кръстева и други представители на ръководството на националната каса.

От Общината отбелязват, че битката на Сдружението за реимбурсация на инсулиновите помпи започна съвместно с Община Шумен и след двугодишни усилия дава резултат. Проблемът с инсулиновите помпи и консумативите за тях вече е решен на национално ниво за всички здравноосигурени пациенти в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама