Общината дава още един етаж от Белодробната болница на Медицинския колеж в Шумен

17:38, 23 мар 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третият етаж на сградата на бившата Белодробна болница, където се настани Медицинския колеж, също ще бъде даден за ползване на филиала на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" във Варна.

Искане за ползване на още един етаж от сградата е отправено до администрацията в Шумен от ръководството на Медицинския университет.

С аргументите, че базата е необходима на Медицинския колеж, защото той има намерение да увеличава капацитета си и дейността си, община Шумен изрази готовност да предостави и третия етаж на сградата за ползване за срок от 10 години.

Съгласие с това предложение изказаха и общинските съветници, членове на постоянната комисия по здравеопазване, която заседава днес.

По повод искането за ползване на етажа Община Шумен е изпратила и запитване до Многопрофилната болница за активно лечение дали има намерение да го ползва.

От болницата са отговорили, че нямат намерение да ползват помещенията на етажа и по този начин няма пречка медицинския колеж да се настани там.

Още преди да бъде разкрит Медицинския колеж в Шумен общината даде на учебното заведение за ползване първо – първият и вторият етаж от сградата на закритата Белодробна болница, а по-късно и приземният етаж от нея.

По време на заседанието на постоянната комисия по здравеопазване стана ясно, че д-р Димитър Костов, който бе единственият кандидат за управител на Диагностично-консултативния център в Шумен и предстои да бъде утвърден от Общинския съвет на поста, е получил оценка 5,72 на проведения конкурс.

Според двама от членовете на конкурсната комисия – заместник-кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова и Седат Кадир, въпросите, които са били задавани на д-р Костов не са били лесни, но въпреки това той се е справил с тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама