„Лукойл“ пита откъде Марешки купува евтините горива

17:42, 23 мар 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Лукойл България" иска да бъдат обявени имената на компаниите, през които дружеството "ВМ петролеум" купува горивата за бензиностанциите си. Това се казва в съобщение до медиите от там. Поводът са твърденията на варненския бизнесмен Веселин Марешки, че купува горивата за бензиностанциите си от „Лукойл“ през посредници.

Марешки от края на миналата година открива бензиностанции, в които цените са доста под средните. С първия си обект Марешки успя да свали цените на горивата във Варна.

"При настоящите цени на едро на бензин и дизел твърдението на господин Марешки, ако отговаря на истината, буди основателни съмнения, че въпросните посредници прилагат неправомерни практики, за да прикрият истинския произход на горивата си. Другият вариант е да продават на загуба, което също е забранено от закона", пишат още от "Лукойл България".

От рафинерията призовават компетентните органи да извършат незабавна проверка на тези дистрибутори и техните действия на пазара, както и да установят действителния произход на продаваните от тях горива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама