Избраха носителите на “Наградата на Шумен” в системата на образованието

18:06, 23 мар 16 25 693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Носителите на “Наградата на Шумен” в системата на образованието бяха избрани днес.

За престижното отличие бяха номинирани 19 кандидатури в 11 категории.

Седемчленно жури от експерти, оглавено от председателя на комисията по образование към местния парламент Валентина Тодорова, отся победителите с тайно гласуване.

В категорията “Ученик на годината” в хуманитарната и природоматематическата област с пълно единодушие бе определен Валентин Младенов – ученик в 12 клас  на ПМГ “Нанчо Попович”.

За постижения през 2015 година в международни конкурси за оперно и класическо пеене Александрина Михайлова получи наградата в раздела “Ученик на годината” в областта на изкуствата и спорта. Александрина е възпитаник на Обединената школа по изкуствата “Анастас Стоянов” в Шумен.

За “Учител на годината” в системата на предучилищното образование бе избрана Красимира Колева – педагог в ЦДГ № 25 “Братя Грим”.

Стоян Митев – преподавател във ІІ Основно училище “Д-р Петър Берон” бе определен за “Учител на годината” в областта на природните, математическите и техническите науки.  

В сферата на хуманитарните науки признанието бе за учителката по музика и естрадно пеене в СОУ “Сава Доброплодни” Емилия Божилова.

“Наградата на Шумен” в категорията “Директор на детска градина” отиде при Надежда Минчева и ОДЗ “Светулка”.

Проф. д-р Цветислава Игнатова – Иванова от преподавател в катедра “Биология” на Шуменския университет бе определена получи отличието за принос в областта на природните, математическите и техническите науки.

Призът за принос в хуманитарните и педагогически науки е за доц. д-р Стела Дончева – ръководител на шуменския филиал на Националния археологически институт с музей към БАН.

Педагогически колектив в системата на предучилищното образование стана екипът на ОДЗ “Щурче”.

Колективът на Начално училище “Княз Борис І” журито определи за носител на “Наградата на Шумен” в системата на училищното и извънучилищно образование.

За безрезервната си дарителска дейност и финансово подпомагане на Основно училище “Д-р Петър Берон” бизнесменът Константин Крумов получи наградата в категория “Физическо лице”.

Церемонията по награждаване на победителите традиционно се провежда на 24 май – Денят на славянската писменост и култура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама