Захариева внесе жалба срещу отказа на ВСС да накаже Желявска

18:29, 23 мар 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на правосъдието Екатерина Захариева е внесла жалба срещу решението на Висшия съдебен съвет (ВСС) да не накаже бившата зам.-шефка на Софийския градски съд (СГС) Богдана Желявска, съобщава "Правен свят".

Миналата седмица Захариева и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заявиха, че ще обжалват отказа на ВСС да наложи санкция на Желявска. Именно по предложение на Панов и на предшественика на Захариева – Христо Иванов преди година започна дисциплинарно производство срещу бившата зам.-шефка на СГС.

Аргументите им бяха изведени от доклада от проверката на ВСС в градския съд. Ревизията показа десетки нарушения в организацията на съда, съмнения в случайното разпределение на делата, тотален хаос в администрирането на най-големия съд в страната. Въпреки тези данни, на 10 март ВСС реши, че Желявска не трябва да бъде наказана.

"Считам, че решението на ВСС е неправилно поради нарушения на административнопроизводствените правила, противоречие с материалноправни разпоредби и несъответствие с целта на закона", заявява Захариева в жалбата си до Върховния административен съд и настоява за отмяна на решението на съвета.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама