Управляващите чакат от спецслужбите законови предложения за борба с тероризма

18:52, 23 мар 16 / Политика 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отправихме искане към спецслужбите в предстоящите седмици да направят изцяло правен анализ на законодателството и да кажат дали има нужда за бърза промяна, която би облекчила тяхната работа.

Това каза председателят на вътрешната парламентарна комисия Цветан Цветанов след съвместното ѝ заседание с комисията за контрол над службите за сигурност. На заседанието е била обсъдена обстановката в региона, бежанската криза и готовността на институциите за предприемане на необходимите действия.

По-рано стана ясно, че правителството вече е подготвило законопроект за противодействие на тероризма. 

„Службите ни работят в изключително голяма динамика, обменят информация с нашите партньори, съседни държави и тези от ЕС“, каза в обобщение той.

По думите му антитерористичният закон може би другата седмица ще влезе за обсъждане парламента. Цветанов се надява той да мине бързо през етапа на парламентарните комисии, за да може да бъде разглеждан в пленарна зала. „Отворени сме за всички предложения, които ни се направят от изпълнителната власт“, обяви Цветанов. 

Председателят на комисията за контрол над службите Димитър Лазаров обяви, че правителството ще осигури финансиране, за да се обезпечи ресурсно МВР, но все още не е ясно в какъв размер.

„Има разходи, които се правят повече от предвидените в бюджетните разчети. Затова очакваме от съответните служби и министерства да бъдат направени съответните предложения“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама